Mes de 10 varietats de fulles

Es diu que aquest tipus d’amanida va ser creada pels monjos franciscans del monestir de Cimiez a Niça. La paraula és un gal·licisme adoptat o, si més no, estès com mesclum a principis del segle XXI a Espanya del neologisme francès mesclun, originat un segle abans.

Les amanides són un plat bàsic en la dieta mediterrània. Tradicionalment aquestes es basen en l’ús d’un tipus de fulla. Amb el temps es van ser combinant diferents varietats d’enciam, així com un altre tipus de fulla que van ser incrementant el valor alimentós i dotant d’una major gamma de textures i sabors. Aquesta mescla no solament brinda una notable pluralitat de textures, colors i sabors, sinó que augmenta les possibilitats gastronòmiques de les amanides “Mesclum”, com un plat únic ple de força. 

Hem de tenir en compte les propietats medicinals de moltes de les fulles utilitzades en aquestes mescles. El seu consum ja ha traspassat la idea de ser un plat d’èpoques de calor, refrescant, a incloure altres aliments calents augmentant el contrast de sabors i possibilitats.


Oferim diferents formats de “Mesclum”, en el numero de fulles que combinen o la selecció de fulles segons l’estació o temporada. Entre altres varietats pots trobar de forma habitual en les nostres mescles; escarola, fulla de roure, *rúcula, fulla de *borraja, enciam *batavia, fulla de remolatxa, fulla de mostassa, *mizuna, *radicchio *chioggia i *tatsoi.